Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

LemmyK
Visitor
LemmyK

Hello!

We've been using Web Companion for two years, and just ran into a problem where it won't load. I can load the Tealium Tools and select Web Companion, but then nothing happens. Anyone else run into this? And any thoughts on why this is happening? 

We've got a ticket into Support but thought the community here might have some insight. 

 

Thanks!

6 REPLIES 6

Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

Community Manager
Community Manager

Hi @LemmyK,

Thanks for the note and your patience while we look into this! This is a known problem that our team is actively working on. Because you logged a ticket, you should get notified by support when Web Companion is back up, but I will also post here for others once confirmed.

Kristen Meren
TLC Community Manager

Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

tsmith93036
Occasional Contributor
tsmith93036

Are there any updates that you are able to provide?? I am still unable to use the ext?

 

Thanks :)

Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

Community Manager
Community Manager

Hi @tsmith93036

No updates yet, except to say that our engineering team is dilligently working at a fix. I'll make sure to communicate here when the Web Companion is back to working as expected. Thanks for the note!

Kristen Meren
TLC Community Manager

Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

loldenburg
Contributor
loldenburg

Do not use Web Companion, it has been broken for years and it is puzzling that Tealium still shows this broken piece of software around, because there are better Tealium Tools.
If you just want to see the Data Layer variables, use this Bookmarklet:

javascript&colon;void(window.open("","utagmon","width=600,height=600,location=0,menubar=0,status=1,toolbar=0,resizable=1,scrollbars=1").document.write("<script language='JavaScript' id=utagmon src='//tags.tiqcdn.com/utag/tealium-solutions/main/prod/utag.4.js?opt_show_enrich=0&opt_show_meta=0&opt_show_query=0&opt_show_meta=0&opt_show_dom=0&opt_show_ecomm=0&opt_show_cookie=0'></"+"script>"));



For switching Environments (eg from PROD to DEV), use the Chrome Plugin "Tealium Tools" and then install the Environment Switcher (@Tealium: Why is that tool not preinstalled in Tealium Tools instead of that broken old Web Companion):
https://community.tealiumiq.com/t5/iQ-Tag-Management/Tealium-Tools-Environment-Switcher/ta-p/16027

For all of the above, a HTTP Debugging tool like Telerik Fiddler or Charles on Mac is the best solution, but takes a while to learn.

Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

astoundcommerc2
Visitor
astoundcommerc2

We are also having this issue and it's causing problems in our QA and launch process, preventing project completion.

Highlighted

Web Companion Not Working on Site - Anyone else running into this?

astoundcommerc2
Visitor
astoundcommerc2

 Does anyone have advice on a good jquery selector to take place of Web Companion while it's down? Have had an issue that other jquery selectors don't match Web Companion results and don't seem to identify the correct jquery path.