Google Analytics is not seeing eCommerce Extension data.

andrew_gatlabay
Visitor
andrew_gatlabay
When the Google Analytics tag runs it does not have any of the values from the eCommerce Extension. While walking through utag, I can see the eCommerce Extension run and populate `utag_data` and `utag.data`. But, when the tag loader creates `b` for Google Analytics, it doesn't include variables from the eCommerce Extension. Is there some setting I need to turn on for Google Analytics? Or the eCommerce Extension?
4 REPLIES 4

Google Analytics is not seeing eCommerce Extension data.

Tealium Employee
You need to make sure you have enabled e-commerce in your Google Analytics account. Once you have it enabled then you should see the values in your reports. Feel free to reach out to me with any questions.
Highlighted

Google Analytics is not seeing eCommerce Extension data.

andrew_gatlabay
Visitor
andrew_gatlabay
Thanks for the quick response Joshua. I believe that my Google Analytics account has e-commerce enable. And, I am not sure how performing that action would enable a Tealium extension. It looks like the E-Commerce Extension is populating correctly. Well, at least how I would expect it to work. The extension is suppose to set default data layer variables for tags that support the E-Commerce Extension. But, when I debug the Google Analytics tag with Chrome Developer tool, the E-Commerce Extension variables are not present. But, they are available in other tags. I need variables like, `b._corder`

Google Analytics is not seeing eCommerce Extension data.

jared_hislop
Employee Emeritus
jared_hislop
Andrew, It sounds like there is another extension or configuration interfering with the GA tag. There is not a setting specific to GA (or any tag really) that is needed to be enabled. If both the data is populated and the E-commerce Extension is configured correctly then the template should pass those values. It is hard to troubleshoot via this forum. I took a quick look in the REI/main profile and there is a JS error in the Custom Container or New Relic, which is affecting all tags. That will need to be fixed before we can dive into this. In the New Relic tag there are two lines that contain "##" which should be on the same lines as the next line like so: ##UTGEN## ##UTEXTEND## I would suggest reaching out to your Account Manager for help fix the New Relic tag if needed and to look into the GA issue since it seems to be something specific in the profile configuration. Thanks

Google Analytics is not seeing eCommerce Extension data.

andrew_gatlabay
Visitor
andrew_gatlabay
Thanks Jared. I'll reach out to my account manager. And thanks for pointing out the error on the New Relic tag.