How to show modal popup to first-time visitors

Silver Contributor
Silver Contributor

Hi!

 

Danish law requires us to inform new visitors that the site is using cookies.

 

We'd like to build this functionality using the Tealium modal popup feature, by making a streamer in the bottom of the site with a text and a close-button. On the second pageview, the popup should be gone - the visitor is considered to have accepted the use of cookies on the site.

 

As the popup is only to be shown on the first pageview for new visitors, I figured i could target it to only show if the visitor hasn't got a Tealium visitor ID in the Tealium cookie. How do I get the value from that cookie and add in to a UDO variable so I can target the popup to show if it is not set? 

 

And secondly, will it work at all? Should I use another method?

 

Thank you!

 

Kind regards

Martin Vinter

3 REPLIES 3
Highlighted

How to show modal popup to first-time visitors

Rookie Contributor
Highlighted

How to show modal popup to first-time visitors

Tealium Employee

Hi @martin_vinter

 

So what you can do is create 3 data sources in iQ. All of the type Cookie.

 

  1. utag_main__pn
  2. utag_main__sn
  3. utag_main__ss

 

And then base the load rule / condition off of these.

So when all of these have the value “1”, we know that this is the very first page view (_pn), of the view very session (_sn) that we have seen this user for. When _ss is set to "1", that means it is the start of the session.

 

Hopefully, you will be able to get your popup, working at this point.

 

Also as stated by @Paul, you can use the Privacy Manager to set up these conditions as well. In this case I would recommend reaching out to your account manger to get this set up.

 

Regards,

 

Adrian

 

Ask me anything Tealium related or Javascript, or NodeJS.
Please remember to mark solutions as accepted for future searchers.
Highlighted

How to show modal popup to first-time visitors

Silver Contributor
Silver Contributor

Hi @adrian_browning,

 

Thank you for your reply. I've tried it out now, but I can't get it to work.

 

I strondly suspect it has to do with picking up cookie values. I've tried picking up cookie values in a few other cases, without getting the values where they were supposed to go.

 

I think maybe this is a case for support rather than the forum.

 

Kind regards,

Martin