Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Not applicable
I thought it would work out-of-the-box, but tracking is not working for anything that uses dcsMultiTrack (including pdfs and other documents). In debugging the javascript, I find that _tag is undefined, so that's why dcsMultiTrack doesn't fire. What am I missing? As an example we have an inline dcsMultiTrack call on an external link: Link We are using v10.4.12 for the Webtrends tag.
10 REPLIES 10
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Tealium Employee
Hi Craig, Do you see utag.80.js firing in the network logs? I want to make sure the tag library is actually loading so we can pinpoint the issue. Also, what tool are you using to filter/find the call? If you're using a network logger then what are you filtering on in the logs to find the call?
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Not applicable
I do see utag.80.js firing. I'm using firebug to find the call and "breaking on next" (breaks on the next javascript call). Then I'm stepping through to see where it fails. It gets inside utag.80.js, but fails on line 116: function dcsMultiTrack(){if(typeof(_tag)!="undefined"){return(_tag.dcsMultiTrack());}} The reason for the failure is _tag is undefined. It doesn't execute the return statement because the conditional fails.
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Tealium Employee
Hi Craig, Looking at your Tag Configurations, you have selected Code Version 10.4.12. However, the template is loading version 8.4.2. Please ensure the correct Code Version is selected from the drop-down, then delete the template. You can do so by expanding the Advanced Settings (while in Edit mode), clicking the Edit Templates button, then when the Template Config modal appears click the Trash Bin icon in the upper-right corner. Apply all changes then Publish the updates. This should do the trick. Let me know how that works for you.
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Not applicable
Hi Dan, I'm currently working on getting permissions to Edit Templates. I'll give you an update once I'm able to try your solution. Thanks.
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Tealium Employee
Let me know if you would like me to complete this task for you. I can just delete the template and then you publish.
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Not applicable
That would be fine with me. Let me know when it's ready to publish. Thanks!
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Tealium Employee
Publish away!
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Not applicable
It works! Thanks for the help! I wonder how it got stuck on 8.4.2. Do you happen to know what might cause that to happen? Or is it expected behavior?
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Tealium Employee
My presumption is that when the tag was first added the Code Version was changed to 8.x.x from the default of 10.x.x and published. Then later the Code Version was changed back to the default but the template wasn't deleted so that correct 10.x.x template version could be loaded in - so the old 8.x.x template was still being incorrectly referenced. Anytime the Code Version or Tag Type drop-down is changed in any tag it requires the current template to be deleted so that correct template can be pulled in.
Highlighted

I am having problems getting dcsMultiTrack to work with the Webtrends tag. What needs to be done for it to work?

Not applicable
That makes sense. I'll be sure to let the team know that we need to take those steps whenever changing the Code Version or Tag Type drop-down. Thanks again for your help!