Highlighted

Tag is loaded but not fired

Silver Contributor
Silver Contributor

Hi,

 

I have some tags which are loaded but not fired, here:

https://www.robinson.com/de/de/angebot/?hotelOnly=1&productCodes=VOA42061,SZG87041,LNZ42061,KLU25062...

 

I don`t see the problem, there are no problems shown in the console. And on other sits it is working correct.

 

Do you have any ideas?

 

Thank you.

Gerhard

5 REPLIES 5
Highlighted

Tag is loaded but not fired

Tealium Employee

Hi @Gerhard_TUI

 

So looking on the page in question, there is a utag_cfg_ovrd set with  noview = true.

This is what is stopping the tags from firing. You need to explicitly call utag.view();

 

Adrian

Ask me anything Tealium related or Javascript, or NodeJS.
Please remember to mark solutions as accepted for future searchers.
Highlighted

Tag is loaded but not fired

Gold Contributor
Gold Contributor

Hello @Gerhard_TUI

 

Please find below link to know explicit intended to window.utag_cfg_ovrd.

 

https://community.tealiumiq.com/t5/Tealium-iQ-Tag-Management/Where-can-I-find-a-list-of-utag-cfg-ovr...

 

Hope this helps!!!

Highlighted

Tag is loaded but not fired

Silver Contributor
Silver Contributor

Thanks. 

I changed it to noview = false and it is working.

Highlighted

Tag is loaded but not fired

Rookie Contributor

Hi @adrian_browning,

I had the same issue here and it solves setting noview to false.
But, I need noview = true for data analytics purpose.

Is there a way to fire Tealium tag with noview = true?

Thanks,
Dayan

Highlighted

Tag is loaded but not fired

Tealium Employee

@UC06526

To set utag to have the noview active you would:

  1. Create a JS Extension scoped to Preloader
  2. Add the code
    window.utag_cfg_ovrd = window.utag_cfg_ovrd || {}; 
    window.utag_cfg_ovrd.noview=true;

By default utag will run with noview set to false, so you don't have to manually set this.

Adrian

Ask me anything Tealium related or Javascript, or NodeJS.
Please remember to mark solutions as accepted for future searchers.