Highlighted

adobe tag shows success in developer console but no img request is seen in the network tab

Bronze Contributor
Bronze Contributor

I am seeing data get output into the console because we have s.debugTracking = utag.cfg.utagdb; in the tag.  So I see  https://smetrics.xxx.com/b/ss/xxxprod/1/JS-2.4.0/s42762646982974?AQB=1&ndh=1&pf=1&t=31%2F0%2F2018%20... and all the other parameters along with it but I never see the image request in the network tab of developer tools.  I am recording and I am preserving the log.  I will see the calls that happen prior and calls that happen afterwords but if search for s42762646982974.  I am not seeing anything.  

Any recommendations on how I can further trouble shoot.

5 REPLIES 5
Highlighted

adobe tag shows success in developer console but no img request is seen in the network tab

Tealium Expert
Tealium Expert

Two questions, 1) do you eventually see the expected data in Adobe Analytics reporting and 2) why not use an http proxy debugger like Fiddler or Charles to capture all the http traffic.  Some tag 'fires' happen between pages or otherwise so quick they don't show in the network tab due to page refresh, etc.

Highlighted

adobe tag shows success in developer console but no img request is seen in the network tab

Tealium Employee

Hi @JoeBrown

In addition to what @mitchellt has said, I normally add a filter in the network panel, with preserve log on, to make sure that you don't miss any requests.

2018-02-01_1059.png

Adrian

Ask me anything Tealium related or Javascript, or NodeJS.
Please remember to mark solutions as accepted for future searchers.
Highlighted

adobe tag shows success in developer console but no img request is seen in the network tab

Silver Contributor
Silver Contributor

OOOOOoooooo, I'd accept @mitchellt's answer as a solution. #winkwink

Hi @adrian_browning! HHHIIIIIIIII!!!!!! 

If you liked it then you should have put a kudo on it!
Highlighted

adobe tag shows success in developer console but no img request is seen in the network tab

Bronze Contributor
Bronze Contributor

Hi @mitchellt & @adrian_browning

The reason I am asking is because I am not seeing certain data come through in the report suites so I started looking for the image requests.  I did have preserve log and disable cache enabled.  It is odd the requests that pop up in console, using document.cookie="utagdb=true";,  are the ones that I do not see data appearing in the report suites for nor do I see the image pixel request in network images.  I will take a look and see if Charles shows something different but if I am not seeing it in the report suites I don't think Charles is going to shed any additional light on the situation.  

It is almost as if when utag.#.js runs for adobe app measurment the utag.view/s.t function is not firing to generate the image request, yet it is being seen in the console.  This is also very specefic to a page.

Joe

Highlighted

adobe tag shows success in developer console but no img request is seen in the network tab

Tealium Employee

Hi @JoeBrown

In this case, I would recommend raising a support request and getting one of the support team to go through with you that specific page. Once a solution has been found, this thread can be updated with the solution.

Either: 
1) Use the Support Desk
2) support.tealiumiq.com
3) or email support@tealium.com

Adrian

Ask me anything Tealium related or Javascript, or NodeJS.
Please remember to mark solutions as accepted for future searchers.